Videospeler inladen...

Evi Hanssen laat (cysten in) haar borsten controleren en laat Instagramvolgers meekijken

Tv- en radiogezicht Evi Hanssen heeft via Instagram Stories het verhaal van haar borstcontrole in het Middelheim­ziekenhuis verteld. Hanssen kampte in juni met een aantal cysten in haar borsten en nam geen enkel risico: ze liet een scan maken om uit te sluiten of de cysten goedaardig of kwaadaardig waren. "Dat moet gewoon elke vrouw doen op een bepaald moment", vat ze samen. 

Oktober is de internationale borstkankermaand (Pink Ribbon) en dat ligt Hanssen nauw aan het hart. Haar moeder en tante werden getroffen door borstkanker. Toen bij Hanssen cysten werd ontdekt na een MRI-onderzoek, liet ze zich verder onderzoeken.

Op Instagram Stories neemt ze haar volgers mee naar haar ziekenhuis­bezoek van juni om een scan te laten doen. Ze inspecteert de sobere wachtzaal en maakt zenuwachtig een grapje: "Ik zit hier alleen. Dat is positief, denk ik." 

Uiteindelijk blijken de cysten goedaardig. "Ik ben opgelucht", reageert ze. Hanssen wordt nu verzocht om elk jaar een MRI of echografie te laten nemen. Vanaf haar 45ste best een mammografie. "Dat moet gewoon elke vrouw doen op een bepaald moment", vat ze samen.

BEKIJK VIDEO Evi Hanssen via Instagram Stories:

Videospeler inladen...

Meest gelezen