Videospeler inladen...

FilmWard tipt een kostuumfilm, Schoenaerts in gangsterprent en het filmdebuut van Lady Gaga

Het is een heel divers nieuw filmaanbod in de bioscopen deze week: een kostuumfilm uit Groot-Brittannië, Matthias Schoenaerts die opduikt in een Franse gangsterprent en een flinke portie glamour vanuit Hollywood met het filmdebuut van Lady Gaga.

De langverwachte musical "A star is born" van en met Bradley Cooper vertelt het verhaal van een populaire countryzanger die een beetje op zijn retour is en kampt met een alcoholprobleem. Op een avond ontmoet hij een schuchtere zangeres in een nachtclub. Hij wordt verliefd op haar en lanceert haar in de muziekbusiness. Terwijl haar ster blijft rijzen, taant die van hem.

Het is al de vierde keer dat dit verhaal door Hollywood verteld wordt. De eerste keer was in 1937 met Janet Gaynor in de hoofdrol. In 1954 was er een versie met Judy Garland en in 1976 één met Barbara Streisand. Nu stapt Lady Gaga in hun voetsporen en ze doet dat uitstekend. Er wordt nu al een oscarnominatie voor haar voorspeld en dat is terecht. Het is prima vertolkt, deze aandoenlijke en hier en daar ontroerende musical.

De film "Happy Prince" van en met Rupert Everett gaat over de laatste levensjaren van de beroemde Britse schrijver Oscar Wilde. Die leefde tussen 1897 en 1900 in ballingschap in Italië en daarna in Parijs waar hij ook stierf. Dat gebeurde na zijn gevangenisstraf voor homoseksualiteit wat je in die tijd nog niet openlijk mocht zijn.

De Britse steracteur Everett identificeert zich met Oscar Wilde omdat hij vindt dat zijn eigen carrière ook overschaduwd wordt door het feit dat hij openlijk homoseksueel is. Dat mondt uit in een theatrale en hier en daar overdreven dramatische film maar interessant omdat de scènes in de straten van  Parijs in Brussel zijn gedraaid. Liefhebbers van Oscar Wilde gaan hier een vette kluif aan hebben.

"Frères Ennemis" is een gangsterprent over 2 voormalige vrienden die samen zijn opgegroeid in dezelfde banlieu van Parijs maar ze zijn uit elkaar gegroeid omdat ze een andere carrière hebben gekozen. Manuel is drugshandelaar geworden en Driss politieman. Er wordt een aanslag gepleegd op Manuel en de twee voormalige kompanen en hedendaagse vijanden worden gedwongen om samen te werken om de plegers van die aanslag achter de tralies te krijgen.

Dit is een deftige goedgemaakte Franse gangsterprent, vooral heel charismatisch vertolkt door Reda Kateb en zeer goed gedaan door Matthias Schoenaerts in de rol van Manuel.

Videospeler inladen...

Meest gelezen