Grote internationale reddingsoefening op zee

Vandaag en morgen is er grote reddingsoefening op zee. Er wordt geoefend met schepen en reddingshelikopters van bij ons, maar ook van Nederland en Frankrijk.

De hele dag zullen er reddingshelikopters overvliegen. Dinsdagmorgen botsten er zogezegd 2 schepen en vielen er 18 slachtoffers in het water. Er werden poppen en reddingsvlotten in het water gegooid om 6 uur vanmorgen. Om 9 uur is dan de zoekactie gestart door de kustwacht in samenwerking met defensie en Nederlandse en Franse collega's. 60 mensen namen deel aan de oefening. Tegen de middag zat de eerste oefening erop. Bedoeling is om alle hulpdiensten en 't leger uit binnen- en buitenland goed te leren samenwerken.

Woensdag volgt een antiterrorisme actie

Dinsdagnamiddag is er nog een oefening waarbij zwaargewonden moeten worden opgehaald met een reddingshelikopter. Woensdag volgt er nog een antiterrorisme actie. Een wachtschip aan een windmolenpark zal er gekaapt worden door terroristen.

Meest gelezen