Foto: Twitter/De Telegraaf.

"Heineken-ontvoerder Frans Meijer neergeschoten in Amsterdam"

Een verdachte man die vanmorgen werd neergeschoten door een motoragent in Amsterdam, blijkt Frans Meijer te zijn, een van de bekendste onderwereldfiguren uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis. Dat meldt de krant De Telegraaf. Meijer was in de vroege jaren 80 een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken.

Een motoragent kwam vanmorgen poolshoogte nemen na een melding van een verdachte situatie in Amsterdam. Twee verdachten gingen ervandoor toen ze de agent zagen. Omdat een van hen een pistool bij zich had, schoot de agent hem neer. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en is aanspreekbaar.

Volgens onbevestigde berichten zou de neergeschoten man Frans Meijer zijn, die met zijn zoon mogelijk een overval zou hebben willen plegen. Meijer ontvoerde in 1983 samen met onder anderen Cor van Hout en Willem Holleeder biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur.

Meest gelezen