Videospeler inladen...

Paard brengt een nogal onstuimig bezoek aan Frans café

Rustig genieten van een koffie tijdens de ochtend. Het zat er voor een handvol klanten vorige week in een café in de Franse gemeente Chantilly niet in toen plots een paard opdook. Het dier baande zich, duidelijk over zijn toeren, een weg naar de achterkant, om vervolgens even onstuimig op zijn stappen terug te keren. Dat daarbij een aantal tafeltjes en stoelen sneuvelden, kon het dier duidelijk niet deren. De bliksempassage deed de klanten alvast angstig terugdeinzen.

Het voorval deed zich begin vorige week voor, maar de beelden gingen pas afgelopen weekend viraal. Het paard was ontsnapt uit een stal, een kilometer van het café verwijderd. Om het café te bereiken moest het dier een rotonde oversteken. Het cafébezoek werd door een bewakingscamera als volgt geregistreerd:

Cafébaas Stéphane Jasmin op nieuwswebsite Le Figaro: "Het dier beukte gewoon de glazen deur in, om vervolgens heen en weer te rennen. Gelukkig raakte niemand gewoond. Maar het had ook anders kunnen aflopen. Want een 5-tal minuten eerder zaten er nog een 20-tal mensen in het café, aan het wachten op hun trein van 9u55." Het café ligt namelijk dicht bij het treinstation.

Nadat het paard terug naar buiten gelopen was, werd het gevangen op een parking. Volgens de eigenaar liep het dier alvast geen verwondingen op. Hij vertelde wel nog aan nieuwswebsite Ouest-France dat zijn paard "een voorliefde voor ontsnappingen" heeft.

Meest gelezen