Videospeler inladen...

Videoclip wil jongeren bewust maken van gevaren van alcohol, tabak en drugs: "Praat erover"

In Noord-Limburg werd een videoclip gemaakt om jongeren bewust te maken van de gevaren van het gebruik van alcohol, tabak en drugs. De clip kwam tot stand binnen ‘jongerenwelzijn HANO’ en kreeg de naam Copy/Paste. De Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen (CAD) zijn alvast zo onder de indruk van de clip dat ze hem over heel Vlaanderen gaan verspreiden.

Copy/paste verwijst naar het feit dat jongeren graag ergens bijhoren en dus vaak hun vrienden nadoen. Daar is niets mis mee, maar jongeren moeten ook leren om voor zichzelf een grens te stellen. De boodschap van het filmpje is dat er niets mis is met feesten, genieten en het volgen van trends, maar dat jongeren wel moeten blijven nadenken over wat ze doen en dat ze zelf hun eigen beslissingen mogen nemen.

Ouders betrekken

Ook ouders kunnen volgens Kelly Jacobs van CAD-Limburg best eens kijken naar de videoclip. "Praat erover, weet met wat je kind bezig is en maak van het onderwerp zeker geen taboe, maar maak het bespreekbaar. Als er problemen zijn, kunnen ouders de jongeren steunen en hen de juiste richting uitsturen."

Bekijk hier de videoclip:

Meest gelezen