Zijn de verschillende verdachte branden in Willebroek aan elkaar te linken?

In Willebroek was er op drie verschillende plaatsen brand vannacht. De schade bleef beperkt en er vielen geen gewonden, maar de politie neemt de feiten zeer ernstig. Vier dagen geleden was er ook al een brand in de buurt, en er wordt onderzocht of er een verband is.

Tussen 4 en 5 uur vannacht brandde eerst een kleine graafmachine uit aan de Dahliastraat. Niet veel later stond er een hoopje plastiek en hout in brand aan basisschool De Tovertuin. Daarna werd nog geprobeerd om een kampeerwagen in de buurt in brand te steken. 

"We nemen dit zeer ernstig", zegt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. "Het doet de wenkbrauwen fronsen dat er zo dicht bij elkaar op zo'n korte tijd brand is. Gelukkig was de brandweer elke keer snel ter plaatse en kon alles gemakkelijk geblust worden." Er vielen ook nergens gewonden.

Vier dagen geleden brandde er ook al een kampeerwagen uit in de Kapellenboslaan. "Ook deze feiten nemen we mee op in het onderzoek", zegt Van de Sande. "We gaan alle sporen en technische vaststellingen van die brand vergelijken met die van de branden van vannacht om te kijken of er een link is."

Meest gelezen