Vriendinnen van verongelukt meisje vinden dodehoekverklikker uit

Twee jaar geleden kwam Sofie (13) om bij een dodehoekongeval in Eppegem. Dat gebeurde op de laatste dag van het schooljaar. Drie vriendinnen van Sofie hebben nu een apparaat ontwikkeld dat je op je fiets kan monteren, een dodehoekverklikker die een signaal geeft als een vrachtwagen of auto te dicht komt.

Na het dodehoekongeval met Sofie waren haar vriendinnen zo aangedaan dat ze zijn beginnen na te denken over een systeem om dodehoekongevallen te voorkomen. Samen met hun leerkracht techniek vonden ze een toestel uit dat je op je fietsstuur kan monteren. Het apparaat geeft een licht- en een geluidsignaal als je met je fiets in de gevarenzone komt. 

Geld gezocht

De drie vriendinnen zouden de dodehoekverklikker graag op de markt brengen, maar daar is geld voor nodig. Het toestel is nu nog een prototype. "Wij willen het mooier en minder log maken", vertelt de mama van een van de vriendinnen. "Want zoals het er nu uitziet, willen jongeren dat toch niet op hun fiets zetten. Om het met de woorden van Sergio Herman te zeggen: het moet er sexyer uitzien. Vandaar onze oproep om te doneren voor onze crowdfunding." 75.000 euro is nodig om het prototype te verbeteren. "Als we het geld bijeen hebben, nemen we ingenieurs en designers onder de arm zodat we de dodehoekverklikker op de markt kunnen brengen."

Meest gelezen