Vrouw die 3 kinderen doodde, blijft in cel, voorlopig rapport psychiaters wijst op psychische problemen

De vrouw die eind augustus haar drie kinderen om het leven bracht in Varsenare (Jabbeke), blijft nog zeker een maand in de cel. Volgens een voorlopig rapport van de gerechtspsychiaters kampte ze met zware psychische problemen.

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de vrouw met een maand verlengd op verdenking van de moorden op haar drie kinderen. De verdediging vroeg om een vrijlating onder voorwaarden, omdat het voorverslag van de gerechtspsychiaters wijst op een zware geestesziekte op het moment van de feiten.

De vrouw reed in de nacht van 28 op 29 augustus opzettelijk tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap, maar verklaarde dat ze haar kinderen iets had aangedaan. In haar woning in Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke, troffen de speurders later de lichamen van de drie slachtoffers aan. Het ging om een vierjarig meisje, een tweejarig jongetje en een jongetje van minder dan drie maanden oud.

De verdachte kampte volgens haar familie al twee weken met een postnatale depressie. Het voorverslag van de gerechtspsychiaters heeft nu uitgewezen dat W. op het moment van de feiten inderdaad geleden zou hebben aan een zware geestesziekte. De verdediging stuurt daarom aan op een vrijlating onder voorwaarden, met de verplichte opname in de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. "Ze hoort niet thuis in de gevangenis, maar wel in de psychiatrie", aldus meester Philip Van den Berghe.

De raadkamer besliste om de aanhouding van de verdachte met een maand te verlengen. In principe zal de verdediging geen beroep aantekenen tegen die beslissing. De vrouw krijgt in de gevangenis nog steeds bezoek van haar echtgenoot en andere familieleden.

Meest gelezen