Videospeler inladen...

Verdachte dubbele moord Kortrijk aangehouden

De 18-jarige Afghaan en het 19-jarige Russische meisje die gisteren vermoord teruggevonden werden in een studentenkot in Kortrijk, zijn wellicht het slachtoffer geworden van een passioneel drama. Een 20-jarige Iraniër is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van de dubbele moord. 

Vanmorgen maakte het parket de identiteit nog bekend van het tweede slachtoffer: een 19-jarig meisje uit Rusland. Ze woonde in Kuurne, maar werd samen met haar Afghaanse vriend in zijn studenhuis vermoord. De jongeman woonde al een drietal jaar in ons land.

Gisteren troffen medewerkers van de poetsdienst eerst een persoon bewusteloos aan op de benedenverdieping van het studentenhuis.  Het ging om de 18-jarige Afghaan.  Ze verwittigden de hulpdiensten, maar toen die aankwamen was de tiener al overleden. Op de derde verdieping van het studentenhuis werd nog een tweede lichaam ontdekt: dat van het 19-jarige meisje. Buiten aan de toegangsdeur en op de klink werden bloedsporen gevonden.  

Passioneel drama

Met de hulp van beveiligingscamera's en een bloedspoor kreeg de politie een verdachte in het vizier. Ze vonden de vermoedelijke dader in het ziekenhuis, waar hij zich liet verzorgen voor verwondingen aan de beide handen.  De verdachte, een 20-jarige Iraniër, werd opgepakt. Intussen heeft de onderzoeksrechter hem laten aanhouden.

De jongeman werkt voorlopig niet mee aan het onderzoek, maar zal dat volgens zijn advocaat in een latere fase  wel doen. Vrijdag verschijnt de verdachte voor de raadkamer die zal  beslissen of zijn aanhouding verlengd wordt.  Wellicht is er sprake van een passioneel drama. 

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen