Archieffoto migranten  op Middellandse Zee
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Zeker 34 doden bij schipbreuk op Middellandse Zee

Bij een schipbreuk in het westelijke deel van de Middellandse Zee zijn 34 mensen verdronken, 26 anderen konden worden gered. Dat hebben de Marokkaanse marine en een Spaanse hulporganisatie gemeld. In totaal waren er 60 mensen aan boord. De oorzaak is nog niet bekend.

"De boot voer sinds zondag stuurloos op zee met 60 mensen aan boord. Ten minste 34 mensen zijn verdronken, het lijkt dat er 26 mensen de ramp hebben overleefd", zegt Joel Millman, woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie. Een Marokkaanse ambtenaar die anoniem wenst te blijven, heeft gemeld dat alle doden migranten waren, geen Marokkaanse burgers.

Meest gelezen