Videospeler inladen...

Zinzen en Van Cauwelaert fileren de campagne: 4 scherpe fragmenten

Hoe kijken twee oude rotten van journalisten naar de campagne? Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert doen dat elke avond in "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan", op Canvas. Hieronder een eigenzinnige selectie van enkele spitante momenten van dinsdag.

Over "in de gaten houden"

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft op Twitter laten weten dat hij Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen in de gaten houdt. "Ik ga eerlijk zeggen, wij houden hem ook in de gaten", aldus een guitige Van Cauwelaert. "Een staatssecretaris, een lid van de federale regering dat een wat dreigende toon aanslaat tegenover een openbare omroep, dat hóórt niet in een democratie", vindt Zinzen. "Het is een electorale gimmick aan het worden", vindt Van Cauwelaert.

Videospeler inladen...

Over "het licht dat uitgaat bij Groen" in Gent

Vanavond verdedigde de Gentse schepen Elke Decruyenaere (Groen) het beleid inzake sociale woningen in haar stad. Echt overtuigend klonk dat niet. "Op het hoofdkwartier van Groen zijn vanavond de lichten uit gegaan", reageert Walter Zinzen. "Dit is een van de treurigste en slechtste politieke interviews die ik in lange tijd gezien heb."

Videospeler inladen...

Open doelkans of doorzichtig manoeuvre?

De heisa over het verhuren van slechte sociale woningen heeft de Gentse N-VA ertoe aangezet een klacht in te dienen bij het gerecht. "Het doel staat nu open voor de N-VA en ze gaan die er natuurlijk in trappen",  analyseert Rik Van Cauwenberghe.

Walter Zinzen heeft zijn kritische bril opgezet. "Het manoeuvre is zo doorzichtig dat ik erdoor verblind ben." Lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt probeert volgens hem de aandacht gaande te houden met haar klacht. "Spijtig genoeg voor haar was het parket haar voor."

Videospeler inladen...

"Eigenlijk saai"

Aan de Gentse universiteit hebben zes partijvoorzitters het openingscollege van professor Carl Devos verzorgd. Van Cauwelaert en Zinzen tonen zich niet onder de indruk. N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft volgens beide heren geen nieuws gemaakt. "Hij las zijn papiertje af achter een katheder. Het was eigenlijk saai", zucht Walter Zinzen. 

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de volledige aflevering van "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan".

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen