Beruchte Franse crimineel en meester-ontsnapper is opgepakt

In een voorstad van Parijs heeft de Franse politie vannacht de beruchte crimineel Redoine Faïd opgepakt. De politie was hem al een tijd op het spoor. Faïd staat bekend als "meester-ontsnapper". Enkele maanden geleden ontsnapte hij in ware Hollywood-stijl met een helikopter uit een zwaarbewaakte gevangenis. 

Faïd werd opgepakt in Creil, de voorstad ten noorden van Parijs waar hij werd geboren. Een maand geleden al waren er in de gemeente huiszoekingen gehouden. Faïd zou samen met zijn broer en twee neven zijn aangehouden.

Faïd is een van de beruchtste criminelen van Frankrijk. Hij pleegde verschillende spectaculaire overvallen, maar hij staat ook bekend als meester-ontsnapper. Afgelopen zomer ontsnapte hij in Hollywood-stijl uit een zwaarbewaakte gevangenis ten zuiden van Parijs. Een helikopter met drie zwaarbewapende mannen landde op de binnenplaats en nam Faïd mee.

In 2013 was hij ook al ontsnapt uit een gevangenis in Rijsel, nadat hij vijf gevangenisdeuren had opgeblazen. Onderweg hield hij vier cipiers gegijzeld die hij op de snelweg vrijliet.

Meest gelezen