Brugse Poort voert actie tegen mogelijke afschaffing knip

In Gent willen heel wat politieke partijen het circulatieplan bijsturen, maar dat is niet naar de zin van alle inwoners. Een groep buurtbewoners van de Brugse Poort voerde gisteren actie om de knip aan de Bargiebrug te behouden.

De bewoners van de Brugse Poort zijn er niet mee gediend dat 'hun' knip aan de Bargiebrug mee de inzet is van de gemeenteraadsverkiezingen. Alle grote Gentse partijen willen de knip in de wijk weg, behalve SP.A/Groen. De inwoners willen dat er ook naar de voorstanders wordt geluisterd. "Wij zijn graag geknipt", heette de ludieke actie waarvoor zo'n 200 mensen samenkwamen op de brug.

"Ik ben hier om de knips toe te juichen, want de stad is veel leefbaarder zo", "Vroeger was hier altijd file en nu kan je gewoon op je gemak wandelen", "Eindelijk niet meer opletten voor snelheidsduivels!", luidde het. Er waren ook enkele zeer originele actievoerders, die bijvoorbeeld nagelknippers hadden meegenomen, of amateurkappers die haar gingen knippen.

Volgende week is er opnieuw een pro-knip actie, in de Rabot-wijk. Bij een andere knip die ter discussie staat.

kasto80

Meest gelezen