Drinken Bracke en Termont samen nog een pint? En wie modereert Calvo en Jambon? De campagnedag voor u samengevat

In "Iedereen Kiest" kruisten Gents burgemeester Daniel Termont (SP.A) en Siegfried Bracke de degens over de sociale woningen in Gent. En in "Terzake" gingen Jan Jambon (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) in debat over de veiligheid van onze steden. Beide debatten verliepen niet altijd even vlot. We vatten de campagnedag voor u samen in enkele fragmenten.

Iedereen Kiest: Termont en Bracke

Op minder dan twee weken voor de verkiezingen gaan de debatten in Gent nog maar over één thema: de toestand van de sociale woningen. In "Iedereen Kiest" was Gents burgemeester Daniel Termont (SP.A) te gast. die schuift, tot groot ongenoegen van Siegfried Bracke (N-VA), de verantwoordelijkheid door naar de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent.

Videospeler inladen...

Lees hier meer over het debat. Even leek het nog slecht af te lopen. Willen Bracke en Termont nog wel samen een pint drinken in de foyer? Ook na het debat met de Genkse lijsttrekkers vond Phara dat de deelnemers best wat afkoeling en een pint konden gebruiken. Genks burgemeester Wim Dries (CD&V) lag onder vuur omdat de AKP van de Turkse president Erdogan Turkse Genkenaren zou oproepen om op CD&V te stemmen. Dries benadrukt dat hij er is voor alle Genkenaren.

Videospeler inladen...

Herbekijk de volledige uitzending van "Iedereen Kiest".

Terzake: hoe veilig zijn onze gemeenten?

In "Terzake" gingen Jan Jambon (N-VA), Kristof Calvo (Groen), Jinnih Beels (onafhankelijk/SP.A) en Wouter Beke (CD&V) het debat aan over de veiligheid van onze gemeenten. Over het gebruik van camera's lijken de gasten het eens te zijn. Al stelt Beels zich wel vragen bij de preventie van een mogelijke hacking van zogenoemde ANPR-camera's.

Videospeler inladen...

Het debat verliep sereen, al deelden vicepremier Jambon en Kamerlid Calvo elkaar wel enkele prikken uit. Wie kreeg nu juist wanneer het woord?

Videospeler inladen...

Daarnaast haalde Jinnih Beels aan dat wijkagenten in Antwerpen niet langer in de wijken actief kunnen zijn door de grote werkdruk. Het volledige debat kan u herbekijken op deze pagina of herbeluisteren als podcast.

Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan: zwakke Termont

Onze analisten van het late uur, Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert kregen eerder al te horen dat ze "oude knarren" zijn. Vandaag kregen ze er nieuwe geuzenaam bij. Maar uiteraard bespraken ze ook het optreden van Daniel Termont in "Iedereen Kiest".

Videospeler inladen...

Herbekijk de volledige uitzending van "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan". Of beluister de uitzending als podcast.

Het Grote Lokale Verkiezingsdebat: Gent

Het gezamenlijk georganiseerde lokale verkiezingsdebat van Knack en Radio 1 vond vanavond plaats. Uiteraard begon het debat met de staat van de sociale woningen in de stad. SP.A-Groen-lijsttrekker Rudy Coddens gaf toe dat hij wist dat situaties met onbewoonbare sociale woningen bestaan. Volgens Anneleen Van Bossuyt (N-VA Gent) was het de eerste keer dat iemand van de coalitie erkent dat er problemen zijn.

Videospeler inladen...

Het volledige debat kan u later terugvinden op onze site.

Villa Politica: waar woont Kris?

Waar woont Kris Peeters? Bart De Wever (N-VA) suggereert dat de CD&V-lijsttrekker nog vaak in zijn vorige thuisstad Puurs verblijft en dus niet in Antwerpen waar hij voor de verkiezingen opkomt. In "Villa Politica" nodigde Koen Van den Heuvel, de lijsttrekker van CD&V in Puurs-Sint Amands, Bart De Wever uit om eens te komen zoeken naar Peeters in zijn stad.  

De uitzending van "Villa Politica" kan u hier herbekijken. Het interview met Koen Van den Heuvel begint om 17:20:00.

Meest gelezen