De Warande krijgt 590 zonnepanelen

Provincie Antwerpen wil haar eigen energieverbruik met 13 procent laten dalen tegen 2020. Om dat te realiseren komen er zonnepanelen op zes provinciale gebouwen. De Warande in Turnhout is één van die gebouwen.

Energieneutraal

De Warande in Turnhout, de Schorre in Boom, PIVA in Antwerpen, het Zilvermeer in Mol en de Hooibeekhoeve en pluimveehouderij in Geel. Dat zijn de zes provinciale gebouwen waarop er zonnepanelen komen. "We willen provinciale gebouwen zo energieneutraal mogelijk maken," vertelt Peter Bellens van provincie Antwerpen. Op de foto staat hij samen met Ludwig Caluwé van provincie Antwerpen en twee medewerkers van het project op het dak van de Warande. Op het dak achter hen zullen zonnepanelen komen. 

Zelf verbruiken

Op de Warande zullen 590 zonnepanelen komen. Die komen op Club Kuub en de Schouwburg. "We hopen onze energierekening 16,5 procent goedkoper te maken. Dat kan je vergelijken met het uitsparen van de elektriciteit van 47 gezinnen." De energie die ze opwekken, gaan ze nadien zelf verbruiken. Het is dus niet de bedoeling dat provincie Antwerpen energie plaatst op het net. 

Prijskaartje

Het totale project kost 900.000 euro en wordt voorzien door de provinciale begroting. 

 

 

 


 

Meest gelezen