The Associated Press

Eén politieman sterft en zes raken gewond bij schietpartij in South-Carolina

Een schutter in Florence, in South-Carolina, heeft één politieman doodgeschoten en zes agenten verwond. Sommigen zouden er erg aan toe zijn. De dader is opgepakt.

De schietpartij gebeurde in een buitenwijk in het westen van de stad. Over de precieze omstandigheden bestaat nog onduidelijkheid. De agenten zouden zijn beschoten toen ze een huis wilden doorzoeken. De bewoner van het huis zou het vuur hebben geopend, daarbij raakte hij drie agenten. Daarna beschoot hij vier agenten die ter hulp kwamen, een van hen is overleden.

Na de schietpartij zou de man zich in het huis hebben verschanst met enkele kinderen. Hij heeft zich na enkele uren van onderhandelingen overgegeven, hij is opgepakt. De man is zelf ook gewond geraakt, de kinderen bleven ongedeerd.  

President Donald Trump en gouverneur Henry McMasters hebben via Twitter hun medeleven betuigd aan de slachtoffers en de nabestaanden.

Meest gelezen