Video player inladen ...

Energiewaakhond CREG: "Geen goed moment om van elektriciteitsleverancier te veranderen"

Het is geen goed moment om van elektriciteitscontract te veranderen. Dat zegt de federale energiewaakhond CREG. De prijzen voor stroom zijn momenteel hoog en daarom wacht u beter nog enkele maanden om over te stappen.

Gezinnen en bedrijven die af en toe van stroomleverancier veranderen, besparen vaak op hun energiebudget. Wie vandaag plannen heeft om over te stappen, wacht daar beter mee. Door de problemen in de kerncentrales én de internationale druk op de energiemarkt betalen we momenteel veel voor onze stroom.

“Als je contract niet afloopt, raad ik aan om zeker niet van stroomleverancier te switchen”, zegt Andreas Tirez van federale energieregulator CREG. “Mensen van wie het elektriciteitscontract afloopt, en dus moéten veranderen, vergelijken het best de prijzen van de verschillende leveranciers.”

Zowel voor vaste contracten als voor contracten met een variabele prijs betaal je vandaag meer. “Bij een variabel contract kan het zijn dat de prijzen in de zomer weer dalen, maar dat is bijzonder moeilijk te voorspellen.” Die onzekerheid is te wijten aan problemen in onze kerncentrales. Op dit moment liggen 5 van de 7 kernreactoren stil. Gisteren raakte bovendien bekend dat er in Tihange 2 extra problemen zijn vastgesteld. Naast afbrokkelend beton blijkt dat ook het betonijzer niet op de juiste plaatsen zit. Het is nog onduidelijk of Tihange 2 daardoor langer zal stilliggen.