Videospeler inladen...

Jean-Marie Dedecker wil coalitie tégen Open VLD in Middelkerke

Als het van Jean-Marie Dedecker afhangt, komt er na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober geen coalitie met Open VLD meer in Middelkerke. Dat zei hij in een gesprek met de huidige Open VLD-burgemeester Janna Rommel-Opstaele bij Radio 2 West-Vlaanderen.

Nu besturen Open VLD en CD&V samen in Middelkerke. Dedecker had al gesprekken met zowel CD&V, N-VA als SP.A en wil met hen allemaal samenwerken om een coalitie te vormen tegen Open VLD. Zelf wil hij burgemeester van zo’n coalitie worden. Zes jaar geleden haalde hij meer voorkeurstemmen dan Rommel-Opstaele.

Dedecker legde haar tijdens hun gesprek uit waarom hij geen coalitie met Open VLD wil. “Ik ga heel eerlijk zijn”, klonk het vanop de zetellift in Heuvelland, waar de redactie van Radio 2 opnames deed voor de verkiezingen.

“Ik heb het wanbeleid van deze coalitie aangeklaagd en je kunt moeilijk terug voor verandering zorgen als je met dezelfde mensen in zee moet gaan. Tenzij de kiezer dat onmogelijk maakt natuurlijk. Maar ik ben heel formeel: de mensen die voor het wanbeleid gezorgd hebben, moeten weggestemd worden. En het is aan ons om voor verandering te zorgen.”

Bekijk hier de video van Jean-Marie Dedecker en burgemeester Janna Rommel, samen op een zetellift:

Videospeler inladen...

Meest gelezen