Laurie Dieffembacq

Metrostations De Brouckère en Rogier opnieuw open na geurhinder

De Brusselse metrostations De Brouckère en Rogier zijn vanmiddag een tijdlang afgesloten geweest vanwege geurhinder. In De Brouckère waren acht personen onwel geworden. Zij werden uit voorzorg overgebracht naar het Sint-Jansziekenhuis. De oorzaak van de geurhinder lag bij de aanleg van een fietsparking op het De Brouckèreplein.

"Bij de aanleg van die fietsparking is een product gebruikt om de bovengrondse toegangshelling waterdicht te maken", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "Dat product heeft een sterke geur."

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw raakten acht personen bevangen door de geur. "Zij zijn na onderzoek ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging."

Door het incident was het metroverkeer op lijnen 1 en 5 onderbroken tussen de stations Kunst/Wet en Zwarte Vijvers, in de richting Weststation en Erasmus, en tussen Beekkant en Kunst/Wet in de richting Stokkel en Hermann Debroux. Op de lijnen 2 en 6 was er dan weer geen metroverkeer tussen Kunst/Wet en Elisabeth.

Het metroverkeer kon na tijdje hernomen worden maar tot 15u stopten de metro's niet in Rogier en De Brouckère". MIVB wou er eerst zeker van zijn dat de twee stations voldoende verlucht waren. Dat blijkt nu het geval te zijn en dus mogen er opnieuw metrotoestellen stoppen.

Meest gelezen