Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Paradijselijk strand uit DiCaprio-film "The beach" voor onbepaalde tijd afgesloten

Het paradijselijke Thaise strand dat beroemd werd door de film "The beach" met Leonardo DiCaprio wordt voor langere tijd afgesloten. De schade die is aangericht door het massatoerisme is erger dan eerst gedacht. "Vier maanden zijn niet genoeg om het probleem te verhelpen", zegt de directeur van de Thaise nationale parken.

"The Beach", een film uit 2000 van Danny Boyle met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, werd opgenomen op het strand van Maya Bay op het Thaise eiland Koh Phi Phial. Sindsdien wordt het paradijselijke oord onder de voet gelopen door massa's toeristen.

Bijna vijfduizend per dag. Velen verblijven er niet veel langer dan een kwartiertje. Ze worden door touroperaties met motorbootjes naar de baai gevaren om er een kijkje te nemen en foto's te maken.  

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Het overweldigende toerisme richtte bijna 20 jaar lang zoveel schade aan dat het Thaise ministerie van Toerisme afgelopen zomer besliste om het strand voor vier maanden af te sluiten, opdat het ecosysteem zich zou kunnen herstellen.

Begin oktober had het strand opnieuw toegankelijk moeten zijn, maar dat blijkt niet het geval. De overheid heeft aangekondigd dat het strand voor onbepaalde tijd gesloten blijft, "tot de natuur hersteld is". 

Het is de eerste keer dat Thailand een strand of natuurpark voor onbepaalde tijd sluit. 

Meest gelezen