Park Spoor Noord klaagt over snelle elektrische fietsen

Buurtbewoners van Park Spoor Noord hebben klacht ingediend over bromfietsen en speedpedelecs in het park. Die mogen daar eigenlijk niet rijden en doen het toch. In de eerste fase komen er controles. Als dat niet helpt, volgen er later misschien ook boetes.

Regelgeving

Speedpedelecs zijn de snelste categorie elektrische fietsen. Zij vallen onder de categorie van de bromfietsen volgens de wegcode. En moeten dus ook een nummerplaat hebben. Zowel speedpedelecs als bromfietsen zijn verboden in Park Spoor Noord en vele andere parken in Antwerpen.

Gevaarlijk

Toch rijden ze er vaak rond. "Als zij aan hoge snelheid door het park rijden, zorgt dat regelmatig voor gevaarlijke situaties met spelende kinderen," vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. En hij is niet de enige die dat vindt. Jonge gezinnen, wandelaars en oudere mensen uit de buurt dienden klacht in. 

Onwetendheid

De politie zal eerst controles uitvoeren en sensibiliseren. "Wij merken dat de eigenaars van speedpedelecs vaak niet weten dat voor hun andere regels gelden dan voor de andere fietsers. Daarom gaan we eerst actief controleren in Park Spoor Noord. Als we merken dat dat niets uithaalt, volgen er later misschien ook boetes."

Meest gelezen