Racistische schutter Macerata veroordeeld tot twaalf jaar cel

De man die eerder dit jaar zes Afrikaanse migranten neerschoot in de Italiaanse stad Macerata, is veroordeeld tot twaalf jaar cel. De rechter zag het racistische motief voor de schietpartij als een verzwarende omstandigheid. 

De man was een sympathisant van de antimigratiepartij Lega, en was ooit nog kandidaat voor de partij geweest. In volle verkiezingscampagne schoot hij in Macerata in Midden-Italië op zes Afrikaanse migranten en bracht daarna een fascistische groet.

De schietpartij was een wraakactie voor de moord op een Italiaanse jonge vrouw, waarvan een Nigeriaanse drugsdealer verdacht werd.

De beschuldigde bood bij de start van de slotzitting zijn verontschuldigingen aan. Hij zei dat hij in de gevangenis, in afwachting van zijn proces, besefte "dat hij een fout had begaan" en "dat er geen verschil is tussen blanken en zwarten."

De Lega nam tijdens de verkiezingscampagne nooit afstand van de schietpartij.

Meest gelezen