Teel mee groenten en fruit op dak van voormalige Sint-Jozefziekenhuis in Oostende

Volkstuintjes, daar hoor je wel 's vaker van. Mensen die op een plek in de stad samen kunnen tuinieren. In Oostende gaan ze dat nu doen op een dak. De moestuintjes komen op de achtste en de negende verdieping van de parkeertoren van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis in Oostende. "We beslissen samen wat er gezaaid wordt en we oogsten ook samen", zegt Gillian van Torenoogst.

De parkeertoren van het voormalige Sint Jozefsziekenhuis krijgt een nieuwe bestemming, maar in afwachting kunnen Oostendenaars daar dus groenten gaan telen op het dak. Het project heeft Torenoogst, je vindt het ook op Facebook. En het is iets anders dan de klassieke volkstuintjes, zegt Gillian van Torenoogst. "Bij de klassieke volkstuin heeft ieder zijn eigen perceel. Maar bij een samentuin tuinieren we samen. We beslissen samen wat er gezaaid wordt en we oogsten ook samen."

Heb je nog paletten liggen?

Er komen ook biobloemen en er zal een imker zijn op het dak. Torenoogst  start in het voorjaar. En ze zijn nog op zoek naar materiaal. Dus heb jij daar in de buurt van Oostende ergens nog wat oude paletten liggen? Ze zijn zeker welkom! Zoek dan via Facebook naar "Torenoogst".

Meest gelezen