"Verongelukte Stint vier keer gerepareerd"

De Stint die vorige maand in Oss werd aangereden door een trein is in nog geen anderhalf jaar tijd vier keer gerepareerd. Dat is veel, maar de problemen waren niet uitzonderlijk, aldus de fabrikant in de krant De Telegraaf. Driemaal werd de accu vervangen, eenmaal een gashendel.

Eind vorige maand kwamen vier kinderen om het leven bij een ongeluk met een Stint, een elektrische bolderkar. Een vijfde kind en een begeleidster raakten zwaargewond. De Stint zou in anderhalf jaar tijd vier keer gerepareerd zijn. Dat zegt de fabrikant in de krant De Telegraaf.

Volgens Stint Urban Mobility was de bolderkar sinds de zomer van vorig jaar in gebruik. Sindsdien werd het voertuig vier keer gerepareerd: drie keer is de accu vervangen, een keer werd de gashendel hersteld.  "De batterijen ging steeds opnieuw kapot door een productiefout.  Voor je daar achter bent, ben je drie sets verder", zegt eigenaar Edwin Renzen. "De gashendel die gerepareerd werd, dat ging om iets kleins, een veertje of zo".

Het bedrijf zegt dat Stints geregeld gerepareerd worden, al is vier keer in anderhalf jaar vaker dan gemiddeld. "We denken echter niet dat dit met het ongeluk te maken heeft", zegt de woordvoerder. "De Stint staat bekend als betrouwbaar. Scooters hebben ook geregeld technische mankementen."

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de betroffen Stint nog niet onderzocht. De elektrische bakfiets staat nog voor onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut. De ILT heeft wel alle papieren van de fabrikant gekregen over onderhouds- en servicebeurten.

 

Meest gelezen