AFP or licensors

Vlaamse zenders steunen geldinzamelingcampagne voor slachtoffers Sulawesi

Er komt een mediacampagne om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de humanitaire ramp in Sulawesi. De komende dagen zullen VRT, VTM en SBS spotjes uitzenden met de oproep geld te storten op de rekening van het consortium 1212. 

Deze week nog zullen er spots op radio en televisie te horen en te zien zijn waarin wordt opgeroepen om geld te storten voor de slachtoffers van de humanitaire ramp in Sulawesi, in Indonesie. VRT, VTM en SBS hebben samen beslist de inzamelingactie van het consortium 1212 te ondersteunen.

“De steun van de media is van cruciaal belang”, zegt Axel Vande Veegaete van het consortium 1212. “De inkomsten komen op gang. Maar we weten uit ervaring dat dit echt moet ondersteund worden door een campagne in de media”.

Het consortium 12-12 lanceerde  maandag een fondsenwervingscampagne om de humanitaire ramp in Indonesië aan te pakken. Iedereen kan bijdragen door een gift te storten op de gezamenlijke rekening van het consortium BE19 0000 0000 1212.

Vorige week vrijdag werd het noorden van het eiland Sulawesi getroffen door een zware aardbeving gevolgd door een tsunami. Volgens officiële cijfers zijn meer dan 1,5 miljoen mensen getroffen door de ramp. Er vielen ook 1.400 doden.  

Meest gelezen