Videospeler inladen...

Zus vermoorde studente in Kortrijk spreekt over fatale nacht

De familie van Youlia, de 19-jarige studente die maandag vermoord werd op een studentenkot in Kortrijk samen met haar ex-vriend, krijgt stilaan een vermoeden van wat zich daar afgespeeld heeft. 

Youlia was zondagavond naar het kot van haar ex-vriend, een Afghaan van 18 gegaan. De familie wist niet dat Youlia in de zomer even een korte relatie had met Mohammed M, een Iraniër. Hij belde zondagavond aan en toen de Afghaanse jongeman de deur opende stak hij hem neer. Nadien deed hij hetzelfde met Youlia.  Zo vermoedt haar zus dat het gegaan is.

Moeilijke relatie

Anastassia Soboleva, de 25-jarige zus van Youlia vertelt: "Wij denken dat Nessar naar beneden is gegaan om met hem te praten over Youlia,  maar dat het uit de hand is gelopen. Dat hij Nessar eerst heeft aangevallen en doordat Julia boven geen bescherming had, heeft hij haar dan ook aangevallen."

Toen de familie het nieuws over de dood van Youlia vernam, dacht ze in eerste instantie dat het Nessar was die Youlia kwaad gedaan had.

Anastassia: “Ik dacht aan Nessar omdat hij haar ex was en omdat er al een paar keer discussies en conflicten geweest waren tussen hem en mijn zus. Hij was ook het enige vriendje waarvan wij weet hadden, dus ik kon aan niemand anders denken. Er waren al periodes geweest dat ze door Nessar was lastig gevallen.  Hij had haar al een paar keer aangevallen. We zijn een paar keer langsgeweest bij de politie.”

De man die  haar zus en Nessar doodstak kent Anastassia niet. 

Anastassia: "Neen, ik ken hem niet. Ik wist zelfs niet af van zijn bestaan. Mijn zus zou een zomerrelatie met hem hebben gehad. Nadien is ze dan blijkbaar teruggekeerd naar Nessar."

Als er problemen zijn in een relatie, gebruik dan geen geweld. Het lost niets op.

Anastassia Soboleva

Anastassia: "Youlia en ik praatten veel over haar studies en de dromen in haar leven. Ze wilde architect worden. Heel graag. Ze ging graag naar school. Ze zat in haar eerste jaar. Zondagavond hebben we voor het laatst gebeld.  Ik hou van je zei ze, dikke zoen. Dat deed ze  bijna nooit. Een paar uur later was ze er niet meer."

"Ik zou graag nog het volgende zeggen. Als er problemen zijn in een relatie, gebruik dan geen geweld. Het lost niets op. Je doet er niet alleen je geliefde pijn mee, maar ook de ouders, broers, zussen en oma’s. Geweld lost niets op, het leidt alleen tot meer lijden."

Meest gelezen