Videospeler inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Sarah-Heywood-Rakhimova

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Sarah-Heywood-Rakhimova, 29 jaar, uit Brooklyn.

Meet Sarah Heywood-Rakhimova. Een ex-Canadese met Turkse en Britse wortels. Getrouwd met een Oezbeekse Amerikaan. Ze woont sinds haar negentiende in de VS. Ze heeft naar eigen zeggen veel hinder van de traagheid van de regering-Trump. De aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning voor haar man blijft langer aanslepen dan normaal.

Sarah is ober in een Italiaans restaurant in Fort Greene, in Brooklyn, New York. Ze heeft grote dromen als actrice. Ze schrijft haar memoires over haar theatertijd in Oezbekistan, waar ze haar man leerde kennen. Ze is boos op Donald Trump en hoopt dat de president alsnog toont dat hij een ziel heeft.

Ondanks de moeilijke tijd blijft  ze een Amerikaanse dromer. Sarah voelt zich overal en nergens thuis. Thuis is waar haar hoofd is.

Oog in oog met Sarah Heywood-Rakhimova.

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen