Bart De Wever die Theo Francken op Twitter volgt? "God, nee!": de campagnedag voor u samengevat

10 dagen voor de verkiezingen was N-VA-voorzitter Bart De Wever te gast in "Iedereen Kiest". Hij vertelde over zijn tweetgedrag en over zijn schoenen met de Antwerpse skyline op. In het debat over Mechelen werd duidelijk dat burgemeester Somers niet op één lijn zit met coalitiepartner N-VA. En er werd vandaag wéér niet naar Zinzen en Van Cauwelaert geluisterd... We tonen u de opvallendste fragmenten van deze campagnedag.

Iedereen Kiest: De Wever en Somers

In "Iedereen Kiest" werd de partijvoorzitter van de N-VA, Bart De Wever, uitgenodigd. Hem werd gevraagd of hij zelf tweet en of hij Theo Francken volgt. Daarnaast vroeg Phara de Aguirre hem ook waarom hij niet in debat wil gaan met de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD)

Videospeler inladen...

Lees meer over de reactie van De Wever over de mogelijke coalities in Antwerpen.

Het debat in "Iedereen Kiest" ging over Mechelen. De relatie tussen jongeren met allochtone roots en de politie blijkt niet optimaal te zijn in de stad van burgemeester Somers. Die ergerde zich voornamelijk aan wie het woord nam in de reportage over de politie. 

Videospeler inladen...

De afgelopen zes jaar zat Somers in Mechelen in een coalitie met de N-VA. Maar die partij heeft volgens hem wat last van de verkiezingen, omdat ze het beleid niet wil verdedigen.

Videospeler inladen...

Nog in de uitzending analyseerde Politicoloog Carl Devos (UGent) de politieke situatie in Mechelen. De volledige uitzending van "Iedereen Kiest" vindt u hier op onze site.

Terzake: Brussel

Kent de Brusselaar zijn of haar burgemeester? De reporter van "Terzake" trok naar het Vossenplein met een foto van Philippe Close (PS).

Videospeler inladen...

Tijdens het debat dat voornamelijk over de veiligheid en het imago van de stad ging, weigerde Alain Courtois (lijsttrekker MR-Open VLD) te geloven dat Ans Persoons (lijsttrekker Change.Brussels/SP.A) een veilig Brussel wil. Enkele snedige passages uit het debat:

Videospeler inladen...

De discussie over de veiligheid in Brussel kan u hier nalezen. Het volledige debat kan u via deze link herbekijken of u kan het ook als podcast herbeluisteren.

Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan: "Ze luisteren weer niet naar ons!"

In het laatste programma van de dag kaartten Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen na over de afgelopen campagnedag. Ze analyseerden onder andere de uitspraken van Bart De Wever die zei dat een stem voor Vlaams Belang in Antwerpen eigenlijk een stem voor Groen is.

Videospeler inladen...

Bekijk de volledige uitzending hier of beluister ze als podcast.

Het Grote Lokale Verkiezingsdebat: Hasselt

Een zwemfestijn zorgde voor animo in een sereen debat in Hasselt. De stad glijdt er volgens N-VA-lijsttrekker Steven Vandeput mee af. Daar sloegen Knack en Radio 1 hun tenten op voor "Het Grote Lokale Verkiezingsdebat". 

Videospeler inladen...

Het volledige debat kan u hier terugvinden.

Volg VRT NWS Politiek op Facebook voor meer politiek nieuws en duiding:

Meest gelezen