© VRT - Geert Van Hoeymissen

VRT kan extra middelen aanwenden 

De VRT mag een beroep doen op een extra dividend van zijn reclameregie VAR om het dreigende tekort in het budget weg te werken. Het gaat om een bedrag van 3,6 miljoen euro.

De voorbije jaren keerde de Vlaamse Audiovisuele Regie (VAR), een volledige dochter van de VRT, de helft van haar winst uit aan de openbare omroep. Voor 2019 zal dat 100 procent zijn, goed voor een extra bedrag van 3,6 miljoen euro. Volgens de Vlaamse Regering gaat het om een compensatie voor de niet-indexering van de werkingsmiddelen van de VRT. Door het besparingsbeleid van de Vlaamse overheid worden die sinds enkele jaren niet meer geïndexeerd. De loonkosten worden wel nog geïndexeerd.

 “We verwelkomen dat de Vlaamse Regering akkoord gaat dat de VRT een extra dividend uit haar dochter VAR kan uitkeren om de correcte invulling van de beheersovereenkomst te blijven waarborgen", zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir.

Meest gelezen