Flip Franssen Nijmegen

Vrijwilligers op pad in Leuvense nachtleven: "Elke avond actief aan het werk om overlast tegen te gaan"

In Leuven trekken elke avond 67 vrijwilligers de straat op om het Leuvense nachtleven in goede banen te leiden en de overlast tot een minimum te beperken. Studentenkoepel LOKO vindt het jammer dat dit weinig bekend is en dat media alleen maar focussen op de negatieve aspecten van het Leuvense nachtleven.

Je vindt die studentenstewards met rode jassen elke avond aan de fakbars in de stad. Daar proberen ze vanaf 22 uur de hele nacht lang er voor te zorgen dat feestvierders hun glazen binnen laten en dat de geluidsoverlast beperkt wordt. De studenten doen dit al sinds 2014, want het maakt deel uit van de Fakbarcode die ze samen met de politie en de stad Leuven ondertekenden. Daarbij engageren ze zich net om het studentenleven in goede banen te leiden.

Focus

Studentenkoepel LOKO vindt het jammer dat de media nooit focussen op dit soort van initiatieven, maar alleen de negatieve verhalen onder de aandacht brengen. “Er wordt vaak gefocust op wat we eigenlijk niet in de kijker willen zetten, terwijl er elke avond zo veel vrijwilligers zijn die actief aan het werk zijn om tegen die overlast in te gaan,” zegt Yentl Biebaut van LOKO.

Vorig weekend waren er nog vijf grote vechtpartijen in het Leuvense uitgaansleven.

Meest gelezen