Video player inladen ...

Geen cantussen, maar theekransjes bij Gentse studentenvereniging

Bij een studentenvereniging denk je automatisch aan cantussen, veel drank en wilde feestjes, maar niet bij Moeder Theepot in Gent. Daar houden ze het keurig bij theekransjes.

"Twee keer per maand organiseren we een theekransje met gebak", vertelt vice-praeses Maryse Lejoly bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Het eerste is vanavond. Dat wordt een kennismakingskransje met de nieuwe leden.

"Saai is het zeker niet, zonder drank", zegt penningmeester Sander Caekebeke. "We hebben telkens een thema. Zo komt er nog een speeddating, een halloween-kransje en een theecantus. We houden het creatief".

"Alcohol hoeft niet per se om je goed te voelen, thee is ook lekker en gezond", voegt Maryse er aan toe. De bijeenkomsten zijn ook al telkens om 22u gedaan. Wie wil, kan daarna nog het nachtleven in duiken en alcohol drinken.

Dit jaar vieren ze hun vijfjarige bestaan.