Grondlawaai in Zaventem wordt gemeten

In Steenokkerzeel komen er meetingen naar het grondlawaai van de luchthaven van Zaventem. Dat is het geluid van de ronkende motoren van vliegtuigen die op de tarmac staan, en voor hinder zorgen bij de bewoners.

"We kennen allemaal het lawaai van vliegtuigen in de lucht, maar veel mensen weten niet dat we ook last hebben van de toestellen aan de grond. De ronkende motoren van vliegtuigen die klaar staan om op te stijgen of toekomen zorgen voor een constant gezoem. En ook daar hebben we hier zeven dagen op zeven last van." zegt burgemeester van Steenokkerzeel Kurt Ryon. De gemeente klaagt al jaren over het probleem maar nu wordt er dus effectief iets gedaan. "Brussels Airport is momenteel bezig met metingen in onze gemeente. Als de resultaten in november bekend zijn, kunnen we die ook gebruiken in het debat rond vliegtuiglawaai."

Loze beloftes

"In het verleden werd ons een proefdraai-loods beloofd. Zodat de motoren van vliegtuigen alvast getest werden in een geluidsdichte ruimte, maar die is er nooit gekomen." gaat de burgemeester verder. Hij is dus blij met de meetingen die nu gebeuren zodat er niet alleen bewijs is van het lawaai van vliegtuigen in de lucht, maar ook aan de grond. 

Meest gelezen