Hevige brand in appartement in Sint-Gillis

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis heeft deze namiddag een hevige brand gewoed in een appartementsblok. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard en één persoon raakte zwaargewond.

"Omstreeks 15u kregen we een oproep binnen voor een brand in een appartementsgebouw van drie verdiepingen in de Berckmansstraat in Sint-Gillis", zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "De brand was na twintig minuten onder controle maar de schade erg groot." De eerste verdieping is volledig uitgebrand, en samen met het gelijkvloers onbewoonbaar verklaard. 

Zwaar verbrand

"Een persoon is met zware brandwonden weggevoerd naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek", gaat Derieuw verder. "Een tweede persoon kon zich verschansen op het balkon en daar bevrijd worden door de brandweer." De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht. 

 

Meest gelezen