In Geraardsbergen worden oude verkiezingsaffiches gerecycleerd

In Geraardsbergen recycleert Ann Panis, van Open VLD, haar verkiezingsaffiches. Ze gebruikt affiches van de vorige verkiezingen gewoon opnieuw. "Die affiches lagen op zolder en kunnen ook deze verkiezingen nog perfect dienen", zegt Panis.

De affiches waarop Ann Panis staat, hebben een apart formaat. Ze zijn behoorlijk groot waardoor niet iedereen het zag zitten om zo'n grote affiche op te hangen of in de tuin te zetten. Omwille van dat aparte formaat, had Panis nog veel affiches over van de vorige verkiezingen en kan ze die nu dus nog perfect gebruiken. Bovendien ziet ze er nog steeds helemaal hetzelfde uit als zes jaar geleden. Panis gebruikt stickers om de informatie op de affiche te actualiseren. In Geraardsbergen is er nog een kandidaat die het uitgespaarde geld van de affiches schenkt aan een goed doel. 

Je zou kunnen spreken van een trend. Meerdere politici zijn er bewust mee bezig om zuinig en milieubewust om te springen met hun campagnemateriaal. In Merelbeke hebben alle partijen samen beslist om niet te overdrijven met papierverspilling tijdens de campagne. Er staan maximaal 25 verkiezingsborden per partij in de tuinen, ze voeren geen campagnes aan de schoolpoort, en er rijden geen geluidskaravanen. "Het is één gezamenlijke doelstelling" zegt gemeenteraadsvoorzitter Luc Van Hulle: "om een faire campagne te voeren, met respect voor iedereens mening en persoon. De folders en flyers hebben we niet afgeschaft, we moeten er ook rekening mee houden dat niet iedereen op internet zit, dus we moeten andere mensen ook kunnen bereiken. We hebben ook afgesproken dat als er flyers op de grond belanden, dat we dat zelf gaan opkuisen."
 

kasto80

Meest gelezen