Op zoek naar de grootste karper aan de Paalse Plas in Beringen

Aan de Paalse Plas in Beringen proberen vissers uit binnen- en buitenland nog altijd de grootste karpers boven te halen. Het Benelux Carper Qualifier is daar zondag begonnen en loopt nog tot zaterdag, dat wil zeggen meer dan 140 uur non stop vissen.

Momenteel zijn 18 teams aan de slag aan de Paalse Plas. De inzet is niet niks: er is een prijzenpot van 65 000 euro aan vismateriaal en natuurlijk is er ook nog het ticket voor het WK in Frankrijk volgend jaar.

Gouden medaille

Michael Smulders uit Peer heeft met zijn twee vrienden voorlopig de gouden medaille in handen.

"We hebben tot nu toe waanzinnige vissen gevangen", zegt Michael. "De laatste drie jaar is hier nochtans niets gevangen. Maar we hebben het op onze eigen manier gedaan, we hebben wat geluk gehad en toch een aantal stevige vissen kunnen vangen. Van de drie zwaarste vissen wordt het gewicht opgeteld. En wie de meeste kilo's aan vis heeft gevangen, wint." 

Bulldozer

"De zwaarste vis die tot nu toe gevangen is, is een graskarper van meer dan 21 kilo", zegt organisator Bob Cuyvers. "Maar er zitten nog zwaardere vissen. Iedereen wil "bulldozer" aan de hengel krijgen, een graskarper van 31 kilo. De spannendste nacht wordt vrijdagnacht want de drie zwaarste vissen tellen. Als je dan nog een zware vis bovenhaalt, vergroot dat natuurlijk je kansen."