Renovatie Witte Molen in Aarschot is begonnen

In Aarschot is het startschot gegeven voor de lang verwachte renovatie van de Witte Molen. Die moet er over een dik jaar opnieuw uitzien als een maalvaardige molen van voor 1950. Daarvoor worden alle bijgebouwen afgebroken.

De renovatie van de Witte Molen komt er dankzij 500.000 euro aan subsidies van Vlaanderen en privé-middelen. Na de restauratie krijgt de stad Aarschot de molen voor 27 jaar in erfpacht.

Mogelijkheden

Initiatiefnemer voor de restauratie Bob D'Hoedt van oppositiepartij N-VA ziet heel wat mogelijkheden: “De molen komt terug naar de Aarschottenaar en dat betekent dat er heel toffe culturele en erfgoedactiviteiten georganiseerd zouden kunnen worden. We moeten iedereen laten weten wat voor prachtige molens Aarschot heeft.”

Aarschot telt heel wat molens van verschillende types. De Witte Molen is de laatste die gerestaureerd moet worden.

Meest gelezen