Tesla-topman provoceert de Amerikaanse beurswaakhond

Tesla-topman Elon Musk kan het niet laten. Op Twitter provoceert hij de Amerikaanse beurswaakhond opnieuw, slechts enkele dagen nadat hij een miljoenenschikking met hen getroffen heeft.

Op Twitter noemt Musk de SEC een "Shortseller Enrichment Commission", in plaats van de officiële "Securities and Exchange Commission". "De nieuwe naam is zo passend!", klinkt het.

Shortsellers profiteren van de koersdaling van een aandeel. Met zijn tweet doet Musk uitschijnen dat deze speculanten gesteund worden door de beurswaakhond.

De nieuwe provocatie komt er slechts enkele dagen nadat de Tesla-topman een schikking van 20 miljoen dollar getrofen heeft met de SEC. Die had een onderzoek geopend na een eerdere tweet van Musk, waarin hij had aangekondigd zijn bedrijf van de beurs te willen halen. Dat leidde tot een opstoot van het Tesla-aandeel en boze reacties bij shortsellers.

Musk kwam met de SEC ook overeen te zullen opstappen als voorzitter van Tesla. De beursautoriteit vroeg aan het bedrijf om de communicatie van zijn topman te controleren.

Het aandeel van de autobouwer ging donderdag na beurs ruim 3 procent lager.

Meest gelezen