VRT

Metejoor speelt voorprogramma Niels Destadsbader in Sportpaleis

Metejoor staat twee keer in het voorprogramma van Niels Destadsbader in het Sportpaleis. Dat is bekendgemaakt in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM. Destadsbader ging via een wedstrijd op de zender op zoek naar zijn voorprogramma. 

In de finale op MNM ging het tussen de jonge talenten EMMS (Emma De Quick) en Metejoor (Joris Van Rossem). Beide artiesten zingen, net als Destadsbader, in het Nederlands. 

Niels Destadsbader en Miguel Wiels, die samen de jury vormden, kozen uiteindelijk voor Metejoor. Zijn eerste reactie was: "Dank u. Ik haat wedstrijden, ik ben in heel mijn leven nog nooit zo zenuwachtig geweest. Bedankt om gisteren te stemmen."

Metejoor bracht "Geloof in mij", een eigenzinnige cover (met aangepaste tekst) van "Verover mij".  Het nummer van Niels Destadsbader is een Nederlandstalige bewerking van "Believe" van K's Choice. Volgens Destadsbader deed Van Rossem de meest originele auditie. Metejoor was trouwens ook de favoriet van de mama van Niels Destadsbader. 

Destadsbader staat op 31 oktober en op 1 november in een uitverkocht Sportpaleis. Hij heeft een succesvol jaar achter de rug met hits als "Verover mij" en "Ik van van 't stroate". Hij won dit jaar ook een MIA en de Radio 2 Zomerhit voor "Verover mij".

Destadsbader zal ook gasten uitnodigen op het podium tijdens zijn eigen show, maar namen wilde hij nog niet bekendmaken. 

Meest gelezen