Wat zegt de wetenschap: Hoe kan de gemeente ervoor zorgen dat nieuwe en oude Vlamingen zich thuis voelen?

Ongeveer een vijfde van de Vlamingen is van buitenlandse afkomst. Maar een land wordt niet vanzelf een vrolijke, bonte multiculturele mix… Oude Vlamingen voelen zich vaak niet meer thuis in hun eigen stad en nieuwe Vlamingen voelen zich niet welkom of aanvaard. Stadssocioloog Stijn Oosterlynck vertelt op vraag van de Universiteit van Vlaanderen of steden en gemeenten iets kunnen doen om een samenhorigheidsgevoel te creëren. Wat zegt de wetenschap hierover?

Politici hebben standpunten en meningen maar... Wat zegt de wetenschap? De lage-emissiezone, het circulatieplan of de betonstop? Complexe problemen die de verkiezingsdebatten beheersen. Maar waar eindigen de feiten en waar beginnen de meningen?

In "Wat zegt de wetenschap" zetten onderzoekers de hele week de feiten, nuance en (historische) context over één bepaald onderwerp op een rij. 

Meest gelezen