Videospeler inladen...

De files van Hamme of Niel naar Antwerpen beu? "De Waterbus is niet alleen vervoer, maar ook vakantie"

Het is opvallend op "Jij Kiest". Zowel in Hamme als in Niel is het voorstel om de opstapplaatsen van de Waterbus uit te breiden naar hun gemeenten, het populairste. "Het is niet alleen vervoer, het is ook vakantie."

De  Waterbus werd gelanceerd op 1 juli 2017. Sindsdien vervoerde de bus ruim 300.000 passagiers op de lijn tussen Hemiksem, Kruibeke en het Steenplein in Antwerpen.  Veel gemeentes aan de oevers van waterwegen richting Antwerpen kijken ook naar dit succes. Het zou immers een alternatief kunnen bieden voor het alsmaar uitdijende fileleed op hun wegen.

Zo ook op jijkiest.be. Zowel in Hamme als in Niel is de uitbreiding van de opstapplaatsen van de Waterbus het populairste voorstel.  We zijn gaan kijken in Hamme (bekijk de video bovenaan). 

Volgende maandag wordt gestart met een lijn richting haven met 3 aanlegplaatsen. Lillo en Liefkenshoek zullen kortelings hierbij ook worden bediend. Op langere termijn worden plannen ontwikkeld om met elektrische boten het Albertkanaal op te gaan, richting Wijnegem.

Type catamaran, dwz 2 rompen met 2 motoren van 650 PK. Snelheid 22 knopen of 40 km/h.  Capaciteit: 150 passagiers.

Meest gelezen