Videospeler inladen...

Website 'adopteereendier.be' vereenvoudigt zoektocht naar nieuw huisdier

Wie een dier uit een asiel wil adopteren, kan vanaf vandaag terecht op de website www.adopteereendier.be. Dat is een onlinedatabank waarop alle erkende Vlaamse dierenasielen informatie kunnen plaatsen over de dieren die bij hen verblijven. Via dat overzicht kunnen mensen gericht op zoek gaan naar het dier dat ze willen adopteren. 

Het is Werelddierendag vandaag, het moment om een nieuwe website te lanceren, www.adopteereendier.be. Via deze online dierendatabank kunnen alle geïnteresseerden op eenvoudige wijze kennis maken met de dieren die in asielen wachten op een nieuw baasje.

Er zijn in Vlaanderen meer dan 120 erkende dierenasielen. Daar zitten duizenden dieren te wachten op een nieuwe thuis. Wie een dier wil adopteren uit zo een asiel, heeft het vanaf nu iets gemakkelijker om een keuze te maken. Vandaag lanceerde Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de nieuwe website www.adopteereendier.be. Dat is een onlinedatabank waarop alle erkende Vlaamse dierenasielen informatie kunnen plaatsen over de dieren die bij hen verblijven.

Niemand heeft nog een excuus om de asielen over te slaan en meteen naar een dierenhandel te lopen

Ben Weyts, Vlaams minister van Dierenwelzijn (N-VA)

Minister Weyts wil met de databank de drempel verlagen en meer Vlamingen verleiden om hun huisdier te zoeken in een asiel. Via het overzicht op die site, kunnen mensen gerichter op zoek gaan naar het dier dat ze willen adopteren. Dat kan door selectiecriteria in te voegen, zoals ras, leeftijd, geslacht, regio, gedrag tegen over andere dieren en kindvriendelijkheid.

Op dit moment staat er op de site informatie over bijna 400 dieren in 28 erkende asielen, meer dan de helft zijn katten Maar dat aanbod moet nog uitgebreid worden, zegt minister Weyts. Hij hoopt dat alle asielen gebruik zullen maken van de nieuwe databank. Hij ziet ook voordelen voor de overheid. Het moet het eenvoudiger maken om cijfermateriaal te verzamelen, zoals hoe lang een dier gemiddeld in een asiel verblijft.

Meest gelezen