Videospeler inladen...

Bouwvakkers bezetten kraan uit protest tegen wanbetaling

In Hove, in de provincie Antwerpen, hebben een aantal buitenlandse bouwvakkers zich op een werf verschanst in een bouwkraan. Ze doen dat uit protest omdat ze al een tijdlang niet betaald zouden zijn door hun werkgever. 

Omdat de zeven bouwvakkers, die Italiaans en Arabisch spreken, niet naar beneden willen komen heeft de lokale politie de hulp gevraagd van een team onderhandelaars van de federale politie. Zij proberen de bouwvakkers te overtuigen om de kraan toch te verlaten.

Het gaat om zes bouwvakkers uit Egypte en een Italiaan. De werkgever zegt dat alle lonen zijn uitbetaald en de eigenaar van de kraan heeft vanavond een deurwaarder gestuurd met een bevel van de rechter om de kraan te ontruimen. Voorlopig blijven de bouwvakkers hoog in de lucht.

Bij de protestactie is vanmiddag ook een andere bouwvakker lichtgewond geraakt, nadat hij een voorwerp op het hoofd had gekregen. Dat materiaal zou door een van de bouwvakkers in de kraan naar beneden zijn gegooid. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen