"Een grimas? Dat is mijn gezicht, enfin!" en de Antwerpse pinokkio's: de campagnedag voor u samengevat

Volgens Bart De Wever zijn de Antwerpse mobiliteitsstandpunten van Groen een kopie van die van N-VA? Volgens Meyrem Almaci en Wouter Van Besien is het nonsens. En nog in Antwerpen toonde Kris Peeters een brief van de Antwerpse korpschef aan zijn "collega-pinokkio's". We lijsten de opvallendste fragmenten van deze campagnedag voor u op.

Terzake: mobiliteit

In "Terzake" werd het KIES18-debat gevoerd met als onderwerp mobiliteit. Het werd voornamelijk een duel tussen Bart De Wever (N-VA) en Meyrem Almaci (Groen). Volgens De Wever verschillen de standpunten van beide partijen over mobiliteit niet erg. "Nonsens", zegt Almaci. Heeft de N-VA haar wagentje aan Groen gehangen, of was het haar treintje?

Videospeler inladen...

Lees hier meer over het mobiliteitsdebat. Wanneer het wat later over de recente Antwerpse peiling ging, trok De Wever plots een grimas. Of niet?

Videospeler inladen...

Hier kan u het volledige debat herbekijken.

Het Grote Lokale Verkiezingsdebat: Antwerpen

Radio 1 en Knack organiseerden hun "Grote Lokale Verkiezingsdebat" in Antwerpen. De "War on drugs" was er een thema. SP.A-lijsttrekker vraagt om samen te zitten met experten en geeft daarmee de lijsttrekker van Vlaams Belang, Filip Dewinter, gelijk. En er werd ook gevraagd of Kris Peeters (CD&V) vindt dat hij gepest wordt op het werk, na de uithalen van Bart De Wever (N-VA).

Videospeler inladen...

Tijdens het debat haalde Peeters een brief van korpschef Serge Muyters boven. Volgens Peeters heeft Muyters een mail heeft gestuurd naar het voltallige politiekorps waarin hij de standpunten van de oppositie over de wijkagenten onderuit haalt. Nog in de brief zou de korpschef gezegd hebben dat de politici 'pinokkio's' zijn. PVDA-lijsttrekker Peter Mertens noemt de brief problematisch.

Videospeler inladen...

Lees hier het verslag van het Antwerpse debat.

De Afspraak op Vrijdag: Wouter Van Besien

In "De Afspraak op Vrijdag" was de lijsttrekker voor Groen in Antwerpen, Wouter Van Besien, de centrale politieke gast. In de laatste peiling van Gazet Van Antwerpen gaat de N-VA achteruit en gaat zijn partij vooruit. Toch wil Van Besien zeker niet met N-VA in een coalitie belanden. Zal hij die stelling kunnen volhouden na de verkiezingen?

Videospeler inladen...

Ook het debacle met de sociale woningen in Gent werd Van Besien voorgelegd. Hij vindt het jammer dat sociale woningen nu in een negatief daglicht staan. Verder steunt hij Gents schepen Elke Decruyenaere (Groen) na haar, nogal ongelukkig interview eerder deze week. Het kartel met SP.A in Gent staat volgens hem niet onder druk.

Videospeler inladen...

Herbekijk de volledige uitzending of beluister ze als podcast.

Volg VRT NWS Politiek op Facebook voor meer politiek nieuws en duiding:

Meest gelezen