Videospeler inladen...

De democratie uitgeKLAARd

‘We leven toch in een democratie’.  Gebruik jij die uitdrukking ook wel eens als er een beslissing is genomen waarbij er niet naar je mening is gevraagd? Maar wat is een democratie? Aan welke voorwaarden moet de organisatie van een samenleving voldoen om een democratie te zijn? En welke types van democratie zijn er? Yousri vraagt het aan politiek journalist Ivan De Vadder.  

Wekelijks brengt KLAAR 2 uitlegvideo’s voor de leerkrachten uit het middelbaar onderwijs. De onderwerpen linken met de ruime actualiteit. Moeilijke thema’s of heftige gebeurtenissen die verduidelijking nodig hebben, maatschappelijke thema’s waar veel om te doen is en onderwerpen die binnen de leefwereld van de jongeren spelen. Die legt KLAAR in heldere taal uit. 

Nog meer KLAAR-items en bijhorende collecties van archiefbeelden van VRT, vind je als leerkracht op het Archief voor Onderwijs.  

Meest gelezen