Videospeler inladen...

De gemeente uitgeKLAARd

In Vlaanderen zijn er 308 gemeenten (na de fusies 300). Maar wat zijn gemeenten, wat doen ze? Wie is de baas in de gemeente? Gemeenten die fuseren zitten in de lift: Neerpelt en Overpelt worden Pelt, Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode worden Oudsbergen. Maar waarom fuseren gemeenten? Yousri vraagt het aan journaliste Ihsane Chioua Lekhli.

Wekelijks brengt KLAAR 2 uitlegvideo’s voor de leerkrachten uit het middelbaar onderwijs. De onderwerpen linken met de ruime actualiteit. Moeilijke thema’s of heftige gebeurtenissen die verduidelijking nodig hebben, maatschappelijke thema’s waar veel om te doen is en onderwerpen die binnen de leefwereld van de jongeren spelen. Die legt KLAAR in heldere taal uit. 

Nog meer KLAAR-items en bijhorende collecties van archiefbeelden van VRT, vind je als leerkracht op het Archief voor Onderwijs 

Meest gelezen