Videospeler inladen...

De provincie uitgeKLAARd

Ben jij al eens naar Tomorrowland geweest? Een gigantisch festival op een gigantisch domein. Maar wie heeft daar zijn zegje over? Dat is de provincie. Journalist Pieterjan De Smedt vertelt aan Yousri wat een provincie precies doet, wie het daar voor het zeggen heeft en dat het voortbestaan in twijfel getrokken wordt. 

Wekelijks brengt KLAAR 2 uitlegvideo’s voor de leerkrachten uit het middelbaar onderwijs. De onderwerpen linken met de ruime actualiteit. Moeilijke thema’s of heftige gebeurtenissen die verduidelijking nodig hebben, maatschappelijke thema’s waar veel om te doen is en onderwerpen die binnen de leefwereld van de jongeren spelen. Die legt KLAAR in heldere taal uit. 

Nog meer KLAAR-items en bijhorende collecties van archiefbeelden van VRT, vind je als leerkracht op het Archief voor Onderwijs.  

Meest gelezen