Dr. Christine Blasey Ford op de cover van TIME Magazine

Het bekende Amerikaanse magazine TIME Magazine pakt deze week uit met een cover van professor Christine Blasey Ford, de vrouw die kandidaat-opperrechter Kavanaugh beschuldigt van aanranding. De cover is een tekening van Ford, samengesteld door quotes uit haar getuigenis voor de Senaatscommissie vorige week.

Dat de vrouw de cover van TIME haalt, is misschien niet echt onverwacht, maar wel de manier waarop. Het gaat immers niet om een foto en zelfs ook niet echt een tekening, maar woorden en quotes uit haar getuigenis die uiteindelijk de vorm van haar gezicht weergeven.

Tekenaar John Mavroudis heeft elk woord en elke quote met de hand getekend. Op haar voorhoofd staan onder meer "Ik ben bang", "elke dag", "in mijn geheugen gegrift", op haar hand de woorden "traumatische ervaring", "persoonlijke aanvallen en schending van privacy" en "constant lastiggevallen en doodsbedreigingen".

Meest gelezen