Fiets niet in orde? Politie deelt gele kaarten uit in Gent

Gisterenavond heeft de politie van Gent een grote controleactie gehouden op het Sint-Pietersplein. Vooral de fietsen van studenten werden gecontroleerd. Wie niet in orde was kreeg nog geen boete maar een symbolische gele kaart.

Het is een jaarlijkse traditie, bij het begin van de donkere dagen. De studenten zijn terug en er wordt veel gefietst in Gent. Dus controleerde de politie de fietsen. Wie niet in orde was kreeg nog geen boete maar een symbolische gele kaart. "Het is een preventieve controle op verlichting en waar we nagaan of de fiets technisch in orde is. Als dat niet het geval is, dan zijn er externe partners aanwezig waar de fiets meteen in orde kan worden gezet," verklaart Jurgen Gouwy van de Gentse politie.

Volgende keer 58 euro boete

De politie controleerde ruim 3.000 fietsen. Een kleine 7 procent was niet in orde, vooral geen verlichting, maar ook problemen met bel, rem of reflectoren. De komende dagen en weken volgen er onaangekondigde controleacties die wél repressief zullen zijn. Wie met onvolledige fietsverlichting rondrijdt, krijgt dan een boete van 58 euro.

kasto80

Meest gelezen