Videospeler inladen...

Michel: "CREG moet toezien op abnormale stijging van de prijs van de elektriciteit"

De regering vraagt energiewaakhond CREG om deze winter abnormale prijsstijgingen van de elektriciteit in het oog te houden, als zowat alle kerncentrales in ons land onbeschikbaar zijn. Dat heeft de ministerraad beslist.

Gisteren zei premier Michel nog dat stroomproducent Engie Electrabel een schadevergoeding zal moeten betalen aan de consument voor abnormale prijsstijgingen. "Als er abnormaal hoge prijzen zijn die gelinkt zijn aan de kernenergie in ons land, dan zal de regering de operator voor zijn verantwoordelijkheid stellen, niet alleen wat betreft de bevoorradingszekerheid maar ook wat betreft de eventuele gevolgen voor de prijs", zegt Michel.

"De CREG moet bepalen in welke mate de situatie van de kernenergie in de winter een effect heeft op de verhoging van de prijs. We weten in het algemeen dat we de afgelopen maanden geconfronteerd zijn met een verhoging van de prijs, niet alleen in België, maar we zien de afgelopen dagen een abnormale stijging van de prijzen en die is waarschijnlijk gelinkt aan de situatie van de kernenergie in België", stelt Michel.

Michel heeft intussen ook contact met Frankrijk en Duitsland over de import van elektriciteit om zo de bevoorradingszekerheid deze winter veilig te stellen.

Meest gelezen